d

WE ARE JEM PRODUCTIONS

Let’s Work Together

Recruit op de nieuwe manier

Weinig reacties op je vacatures? Op deze manier niet meer!

Volgens een onderzoek van LinkedIn is 7 op de 10 werknemers “passief” talent. Ze zijn momenteel in dienst en niet actief op zoek naar nieuwe baanmogelijkheden. Ze staan echter open voor nieuwe jobopportuniteiten en overwegen een overstap als de juiste kans zich voordoet. Traditionele recruiters spreken hun database van actieve baanzoekers aan en missen daardoor een hele hoop potentiële kandidaten.

Aangezien passieve kandidaten niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan, zul je ze niet vinden op je carrièresite of vacaturesites. In plaats daarvan moet je gaan waar ze zijn – op sociale media. De gemiddelde Belg is maar liefst 5,5 uur online bereikbaar. Dit biedt kansen voor jou als ondernemer om geschikt personeel te werven, dat jouw bedrijf kan laten groeien.

Bovendien spreken traditionele vacatures met bulletpoints en saaie tekst zowel actieve als passieve jobkandidaten niet meer aan. De topkandidaat wil in één oogopslag weten waar de baan over gaat en tegelijkertijd de bedrijfscultuur, zijn toekomstige collega’s, de werkomgeving, etc. leren kennen, alvorens te reageren.

Wie nu de beste kandidaat uit de markt wil bereiken, verleiden en activeren moet werkelijk alles uit de kast trekken.

Traditioneel rekruteren is verleden tijd. Vandaag moet een recruiter denken als een marketeer.

Laten we daar nu net volledig in thuis zijn: leads aantrekken, social media marketing en video. Snel, efficiënt en voordeliger jouw top-kandidaat vinden, daar gaan we voor!

Geen toevalstreffers, maar...

Een doordachte en bewezen methode.

Traditionele recruiters putten uit hun database van actieve jobzoekers en contacteren kandidaten uit het niets over de vacature. Als jij je als bedrijf of als recruiter alleen maar focust op de actieve kandidaten, loop je dus een heleboel talenten mis.

Met gerichte communicatie op sociale media bouw je stap voor stap een relatie op. Het resultaat: een sterkere respons op jouw vacatures, elke keer opnieuw.

Hoe werken we?

Strategische analyse

Samen met jou bepalen wij de ingrediënten voor de wervingscampagne. Hoe duidelijker jij ons vertelt wat je zoekt, hoe beter wij onze marketingstrategie en data kunnen inzetten. Wij kijken per campagne terug naar tientallen eerdere campagnes, zodat we nooit vanaf 0 hoeven te beginnen.

Content shooten

Hierna ontwikkelt ons team het advertentiescript op basis van de analyse. En plannen we een draaidag in om samen met de fotograaf, de videograaf én de regisseur de juiste foto's en video's te maken.

Landingspagina & centrale CV beheer

Het aanmeldproces moet eenvoudig zijn; kandidaten met een baan willen niet veel moeite doen om een lange vragenlijst in te vullen. We ontwerpen, coderen en schrijven binnen drie weken een efficiënt platform, waarbij alle CV’s en gegevens op een centrale plek in een Google Sheet worden verzameld.

Publiceren social media advertenties

Door personeel te werven via sociale media met advertenties kunnen we gericht targetten naar jouw ideale medewerker.

Optimaliseren en bijsturen

Vervolgens optimaliseren en finetunen we de ads, video's en foto's op basis van feedback om effectiever en voordeliger mensen te bereiken.

Voordelen van personeelswerving via sociale media

1. Enorm bereik tegenover lage kosten

2. Sollicitanten binnen no-time

3. Targeting mogelijkheden

4. Vacature kan makkelijk worden gedeeld

5. Naamsbekendheid voor jouw bedrijf

6. Getalenteerd personeel vinden

Recruitment marketing

Veel gestelde vragen

Waarom werven jullie via sociale media?

De gemiddelde Belg besteedt dagelijks ongeveer 5,5 uur online, waarvan het grootste deel aan sociale media. Dit biedt uitstekende mogelijkheden om in contact te komen met geschikte kandidaten.

Platforms zoals Facebook en Instagram, die breed worden gebruikt, inclusief door potentiële kandidaten voor jouw vacatures, openen deuren voor ons.

Waarom werkt jullie aanpak in deze markt?

Wij begrijpen precies waar, wanneer en waarom mensen wel of niet solliciteren.

Momenteel zijn er meer vacatures dan werklozen. Onze strategie richt zich niet alleen op mensen zonder werk, maar ook op jobkandidaten die al werk hebben.

Statbel-gegevens wijzen uit dat 55% van de mensen bereid is naar een andere baan over te stappen. Veel gekwalificeerd en getalenteerd personeel heeft al een baan; dat is de realiteit. Dit betekent niet dat ze niet geïnteresseerd zijn in een baan bij jou, maar wel dat de sollicitatieprocedure anders moet.

Met deze kennis helpen wij bedrijven hun personeelsuitdagingen te overwinnen en verdere groei te stimuleren.

Hoe krijg ik gekwalificeerde sollicitanten?

We stellen jouw specifieke vereisten als werkgever vast en ervoor zorgen dat kandidaten deze gemakkelijk kunnen invullen.

We streven ernaar het proces voor sollicitanten zo eenvoudig mogelijk te maken, zodat ze gemakkelijk hun gegevens kunnen verstrekken, terwijl we alle benodigde informatie verzamelen. Op deze manier moedigen we zelfs werkenden aan om te solliciteren.

Waarom gebruiken jullie geen vacature banken?

Werkgevers gebruiken vaak vacaturebanken om vacatures te plaatsen en sollicitanten te vinden, maar deze zijn niet altijd effectief in het aantrekken van de juiste kandidaten.

Een oorzaak hiervan is dat veel werkenden niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan, wat betekent dat veel sollicitanten die via vacaturebanken reageren vaak niet echt geïnteresseerd of gekwalificeerd zijn.

Bovendien raken vacaturebanken vaak overvol met vacatures, wat het moeilijk maakt om de juiste vacature en de juiste kandidaten te vinden. Ze richten zich meestal niet specifiek op een bepaalde doelgroep of branche, waardoor het lastig is om de juiste kandidaten effectief te bereiken.

Wat zijn jullie tarieven?

Onze aanpak is op maat gemaakt, wat resulteert in variërende tarieven. We bieden verschillende pakketten aan voor zowel HR-afdelingen, HR-bedrijven als KMO’s zonder HR-afdeling. Het aantal vacatures en de duur van de campagne beïnvloeden ook de prijs. Een vaststaand voordeel is dat we geen recruitment fee vragen, waardoor we 3 tot 5 keer goedkoper zijn dan andere recruitmentoplossingen.

Bovendien loop je geen risico als een nieuwe werknemer binnen een week vertrekt, en er zijn geen extra kosten bij het aannemen van meerdere personen.

Benieuwd naar de tarieven voor jouw situatie? Laat je vrijblijvend informeren.

JOBKANDIDATEN

+2500

improve

employer branding

Recruit op de nieuwe manier

Employer Branding

Onbekend maakt onbemind. Ook op de arbeidsmarkt is het een genadeloze regel die vooral b2b-bedrijven nekt. Heel veel bedrijven strijden momenteel in de war of talent. Het tij keren, doe je met een sterk werkgeversmerk. Om succesvol te rekruteren en retentie van talent te verhogen, moet je als werkgever je externe employer branding en je interne communicatie op elkaar afstemmen.

De strategisch-creatieve aanpak van JEM Productions is gebaseerd op empathie en afgestemd op de visie dat ieder communicatietraject gefundeerd, authentiek en gealigneerd moet zijn.

De sterkste employerbrandingcampagnes proberen niet alles te vertellen of te tonen, maar vertrekken vanuit één aspect van je werkgeversmerk zoals je brand, jobinhoud, bedrijfscultuur, voordelen of groeikansen. Wij helpen je dat element te vinden, maar ook om te zetten in creatieve ideeën, beelden en terugkerende formats om jobkandidaten te triggeren. Zodat je topkandidaten aantrekt die echt bij je passen. Zo transformeren we werkgevers in merken en trekken we kwalitatieve kandidaten aan voor jouw vacatures.

Ben je klaar om je te onderscheiden van de concurrentie?

Happy klanten

Zij gingen u voor